Recoltă bogată în 2011, pentru kartingul românesc.

Duminică s-a încheiat ediţia 2011 a celei mai prestigioase competiţii europene, WSK Master Series! La clasa MINI, din 86 de participanţi înscrişi, 60 au participat la ultima etapă disputată pe pista Viterbo din Italia. După 10 hit-uri de calificare, două prefinale şi o mare finală, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului s-a clasat Dionisios Marcu, component al echipei Sined Motors Sport din Bacău ROMÂNIA !!!

Alături de Dionisios, au mai participat şi alţi piloţi români. Deşi nu s-au calificat în finala mare, Andrei Vajda, Vladimir Simion şi Tudor Pitulea au ajuns în prefinale.

 

Alt motiv de bucurie, ne-a oferit pilotul clubului bucureştean Petruţ Florescu care, trecând în timpul acestui sezon la clasa KF3, s-a luptat cu curaj cu protagoniştii acestei clase ocupând în finală un minunat loc 10 din 34 de finalişti ai acestei clase foarte competitive. La aceeaşi clasă au mai participat cu rezultate bune, în sezonul 2011 şi Andrei Atanasiu şi Mihnea Ştefan.

Putem spune fără nici o exagerare că, sezonul 2011 poate fi considerat cel mai “bogat” din istoria de aproape patru decenii a kartingului românesc! Câţiva dintre cei mai buni piloţi români, au devenit adevărate vedete internaţionale, lângă Braşov la Prejmer s-a inaugurat o nouă şi modernă pistă iar deja celebra pistă de la Tg. Secuiesc a fost complet reamenajată şi extinsă la aproape 1500 m, devenind astfel cea mai mare din România şi chiar din Balcani. În mod sigur, evenimentul care va evidenţia acest sezon în istoria kartingului autohton, poate fi considerat legalizarea Federaţiei Române de Karting – FRK.

Deşi nu putem spune că sezonul 2011 este oficial încheiat şi că ne putem aştepta şi la alte evenimente şi veşti bune, putem considera auspiciile sub care va debuta următorul sezon sunt foarte promiţătoare pentru o necesară relansare a kartingului românesc.

Să auzim numai de bine!

De asemenea, ai putea dori...