Start în cea de-a treia etapă a CNK

Pista din Tg. Secuiesc găzduieşte în acest week-end cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional de Karting. La start s-au aliniat cele 4 clase care ne-au încântat de-a lungul acestui sezon: Pufo (6-8 ani), Mini (9-12 ani), KF 3 (12-14 ani) şi KZ2 (peste 15 ani).

Astăzi (16 iunie) au avut loc cronometrele şi cele două manşe calificative care au stabilit la finele zilei grila pentru cele două manşe de concurs ce vor avea loc duminică.

 

Pufuleţii au avut o cursă curată, cu un frumos duel între protagoniştii sezonului, Andrei Carcea (JMS Performance) obţinând în final pole position-ul, fiind urmat de Andrei Mărgărit (Real Racing) şi Eduard Petrache (JMS Performance).

Cea mai disputată clasă a fost din nou clasa Mini, care a afişat la start 13 piloţi. Chiar dacă s-au înregistrat şi câteva abandonuri în a doua jumătate a plutonului, liderii campionatului au confirmat din nou că locul 1 nu se obţine uşor. După două curse care au ţinut publicul cu sufletul la gură, în care Leonard Borlovan (ABAS Timişoara) şi Alexandra Marinescu (Dumagas Racing Team) şi-au împărţit victoriile, Leo a reuşit să îi „fure” Alexandrei pole position-ul la o diferenţă de doar 0.080 secunde. De pe poziţia a 3-a a grilei va pleca învingătorul etapei trecute, Alexander Prelea (Real Racing).

Clasa KF3 a adus la start surprizele etapei: Petruţ Florescu (Urban Fast) şi Andrei Vajda (Go Kart Team). La începutul anului Andrei s-a mutat în Italia pentru a putea concura la clasa Mini, care nu permite piloţilor să participe la competiţii internaţionale, ci doar la cele naţionale, din ţara de rezidenţă. Cum vârsta i-a permis promovarea la o clasă superioară, Andrei a renunţat la licenţa italiană şi s-a întors în România pentru a participa la clasa juniorilor. Liderul clasamentului provizoriu, George Pintea (Transkart Racing) s-a impus însă în faţa lui Andrei, care va pleca mâine din poziţia a doua. Alexandru Pitulea (Urban Fast) va pleca de pe poziţia a treia, în detrimentul lui Gabi Tomescu (JMS Performance), care a fost penalizat cu 10 secunde pentru depăşirea culoarului la start. Din păcate, Petruţ a avut parte de o zi nefastă, fiind nevoit să se supună abandonurilor tehnice în ambele manşe de calificare, deşi palmaresul şi cronometrele îl prezentau ca unul dintre favoriţi.

Clasa KZ2 a avut din păcate o prezenţă slabă, cele trei poziţii ale grilei de duminică fiind ocupate de Viktor Ştefan (CSSK), Eduard Bîrloiu (Real Racing) şi Lucian Babaioana (Transkart Racing).

Mâine vor avea loc cele două manşe finale care se anunţă foarte disputate: „minioţii” sunt, ca întotdeauna, pregătiţi de spectacol, iar Petruţ (KF3) are de recuperat 5 poziţii pentru a reveni acolo unde palmaresul şi experienţa îl plasează.

De asemenea, ai putea dori...