Doi juniori români, în elita karting-ului din Europa

În acest Weekend s-a disputat, în Marea Britanie, pe circuitul PF-International din localitatea Brandon ce-a de-a doua şi ultima cursă a ediţiei 2012 a Campionatului European de karting al juniorilor de la clasa KF3.

Între cei 34 de paricipanţi din grila finalei au fost şi doi piloţi români, Petruţ Florescu component al clubului bucureştean Urban Fast şi Dionisios Marcu reprezentând clubul Sined Motor Sport din Rădăuţi. Dacă în prima cursă Petruț s-a clasat pe locul 10 și Denis doar pe locul 29, în cea de-a doua cursă, ambii piloți și-au îmbunătățit performanțele. Denis a reușit să urce până pe poziția a 17-a, iar Petruț s-a clasat pe locul al 3-lea, obținând și cel mai rapid tur în cursă.

Spre marea satisfacţie a fanilor şi a Federaţiei Române de Karting, cei doi piloţi români au reuşit să ocupe, în clasamentul final al ediţiei 2012 a Campionatului European al Clasei KF3 (Juniori), locurile 8 – Petruţ Florescu şi 9 – Dionisios Marcu.

 

Petruţ şi Denis, au adus karting-ul românesc în „Top Ten-ul” elitei juniorilor reprezentată de 117 piloţi veniţi din toată Europa.

În ciuda frământărilor interne, a crizei economice şi a slabei participări, karting-ul românesc dovedeşte încă o dată că are resurse demne de o mai mare atenţie din partea autorităţilor şi mai ales de sprijinul sponsorilor şi al presei.

De asemenea, ai putea dori...