2013 Petruț Florescu, locul 6 la clasa KF Junior

În prima etapă a Campionatului Mondial de Karting, rezervat juniorilor, Petruț Florescu a obținut locul 6, o performanță deosebită realizată de un pilot român la acest nivel. Celălalt român care a luat startul în finală, Marcu Dionisios, a terminat cursa pe locul 17.
Vremea capricioasă a fost principalul adversar al piloților. Ploaia în reprize lungi și în cantități mari a dat programul peste cap, dar și setările karturilor. Sâmbătă ar fi trebuit să se dispute cele două prefinale pentru accederea în finală, dar și pentru configurația grilei de start. Din cauza ploii, prefinalele s-au amânat pentru a doua zi. În Prefinala 1 a luat startul Marcu Dionisios. A plecat de pe poziția a șaptea într-o cursă mai mult decât atractivă, în care italienii Leonardo Pulcini și Alesio Lorandi au realizat o mai multe depășiri spectaculoase. Marcu Dionisios a trecut trecut linia de finiș al șaselea.
În Prefinala a doua, Petruț Florescu a plecat de pe a doua linie a grilei de start, adică din poziția a patra. Câteva tururi a stat chiar pe locul al treilea, dar până la final a cedat loc cu loc și a terminat pe locul al șaptelea.

 


În finala programată duminică, cei doi români au împărțit cea de-a șasea linie a grilei de start: Marcu pe poziția a 11-a și Florescu pe poziția a 12-a. Între cei mai buni 34 de piloți din lume s-au aflat și doi români. Petruț Florescu a recuperat spectaculos, astfel că la finalul cursei a ocupat un loc 6, care îl răsplătește și cu 10 puncte în clasamentul Campionatului Mondial, în condițiile în care punctează doar primii 15 clasați. Din păcate, Marcu Dionisios a sosit abia al 17-lea, chiar dacă după primul viraj de la start se afla pe un excelent loc 5. Setarea greșită a motorului l-a privat, însă, de un rezultat mai bun.
De menționat că pilotul care a câștigat prima etapă a Campionatului Mondial este Leonardo Pulcini, coleg de echipă  cu Petruț Florescu la reputatul team Morsicani. Cea de-a doua rundă a Campionatului Mondial, la clasa KF Junior, se va desfășura în Bahrein, pe 20-23 noiembrie.

De asemenea, ai putea dori...